hits

Blogg

Hair transformation

Begynte å bli klar for en forandring nå, i og med at jeg snart skal slippe ny musikk. Skal ta nye pressebilder og coverbilder nå framover, så var klar for en oppgradering av manken! 
Hårstylisten, Christina Fyffe, er helt rå! Hun har gjort håret til folk som Victoria Beckham, Eva Longoria og Jessica Simpson, og hun er en skikkelig herlig dame! SÅ glad for at jeg fant henne! Sjekk ut www.KenPaves.com
 
Before:Documenting..
 
 Timelapse video:
 
BEWOtKxRb3O

 

AFTER:
Processed with VSCO with g3 preset

Russelåter jeg har skrevet...

Mange lurer på hva jeg jobber med når jeg er her borte i LA, bortsett fra å jobbe med min min egen musikk, og den kommende EPen. En ting jeg gjør er å skrive låter for andre, og det siste året har jeg faktisk skrevet endel russelåter. 

Jeg har samarbeidet mye med Martin Tungevaag / Tungevaag & Raaban, har skrevet 7 russelåter for dem seneste året!

Det er gøy å skrive låter på bestilling. Russen har jo et konsept, og vet ofte jo hva de vil si, iallefall hva de IKKE vil si i teksten etc. Så må man prøve å skape noe som passer deres ønsker, og som er catchy, og lett å synge med på når man fester. 

Her er noen av låtene jeg har skrevet (jeg synger på et par av dem og- hører du hvilke?): 

Electric Sky

Fleek

Luxe

Tinseltown

Om du er russ og trenger låter, eller vil ha musikk skrevet for noe annet- ta kontakt! :) 

"Not in this lifetime..."

... Sa Axl Rose på spørsmål om han kom til å spille med Slash igjen. De to rockelegendene som sammen startet Guns N Roses har ikke spilt sammen siden 1993 (!) men igår hadde det reunion på klubben der det hele startet. The Troubadour i West Hollywood. En liten klubb som rommer max 500 mennesker. Der kicket de igang reunion turneen sin med en surprise gig. Kun 450 billetter var til salgs, og det ble helt kaos i byen. Folk gikk av skaftet for å få billetter. Jeg har  krysset veier med Guns N Roses flere ganger i min karriere oppigjennom årene. Da jeg bodde i LA forrige gang var jeg med i en "battle of the bands" konkurranse, der Tom Zutaut som var A&R og den som oppdaget og signet Guns N Roses var dommer. Han likte det jeg gjorde, og begynte å hjelpe meg som en slags manager / a&r consultant. Jeg skaffet han jobb som booking ansvarlig for quartfestivalen, der han booket Slash til å headline, og da fikk jeg litt kontakt med Slash og hans familie. Senere har jeg jobbet endel med Richard Fortus som er den andre gitaristen i Guns N Roses. Vi ble introdusert via en god venn av meg som er mixer, og Richard spiller gitar på min første single "Trying you on". Vi har også skrevet noen sanger sammen, og han introdusere meg faktisk til managementet som har hjulpet meg i LA, og som har sponset visumet som jeg er på nå. Han har spilt med flere pop artister, blant annet Rihanna. Det var via Richard jeg fikk billetter til den supereksklusive konserten igår. 
Vi spiste middag sammen for noen dager siden, for å catche opp, og da fortalte han om denne giggen, og fikk fikset meg to billetter! 


Meg og Richard i Oslo for noen år siden. Bildet er hentet fra 730.no

Det gikk ikke opp for meg hvor stort det egentlig var før igår. Det var ville tilstander igår da de offentliggjorde at de skulle spille der. Billetterne gikk for tusenvis av dollar på nettet! Så noen som tilbød $6000 for en billett! Det var jo virkelig et legendarisk event i rockehistorien, som 500 mennesker skulle få overvære, og jeg var en av dem!

 

Det var helt FANTASTISK! 

Da vi kom sto det MASSE fans utenfor som ventet på å få et glimt av de gamle heltene.  Security var super strengt, og alle mobiler ble låst inn i hylstre som bare kunne låses opp med en sånn "alarmåpner" som de bruker i klesbutikker. Føltes ganske nakent å ikke ha mobilen, hadde gledet meg til å filme og ta bilder, og nå visste jeg ikke engang hva klokka var. Men i etterkant savner jeg ikke å ha bilder. Jeg fikk opplevelsen, jeg var helt tilstede hele tiden, og husker alt. Det var nesten litt rart å være på en konsert der det ikke er et hav av mobiler i luften som filmer hele showet. Vi hadde fått VIP billetter, så vi hadde kjempefine plasser på galleriet. Det var smekkfullt overalt, men vi klarte å finne et sted der vi hadde full oversikt. 

Det var også en superVIP avdeling rett ved siden av oss, og der dukket det opp mange kjente fjes. Jim Carry, Nicholas Cage, Lana Del Rey, Chris Brown, Bradley Cooper, Lenny Kravitz, Kate Hudson etc. Så at Kate Hudson hadde klart å få med seg mobilen inn, det er vel lettere å få til sånnt om man er A-list... 

Så, til det viktigste- KONSERTEN! Har fått masse spørsmål av folk i sosiale medier om hvordan det var. 

Det var som å bli tatt med tilbake til 80 tallet. De spilte alle de gamle hitsene. Axl var i supergodt humør, og introduserte sin gamle venn Slash. Og han sang EKSTREMT bra! Ble kjempe imponert. Axl er ikke i toppform fysisk, men vokalt! Wow! Alle gutta er jo rundt 50, men holder seg sykt bra, bortsett fra Axl. 

De var skikkelig rockstars på scenen. Axl hadde ca 6-7 sceneantrekks skift, mens Slash hadde på seg det samme han har hatt siden 80-tallet. Han skiftet bare gitarer. :)

De spilte råbra, og det var noen gitarsoloer der som rørte meg langt inni sjela. Min venn Richard var helt vill med gitaren sin, jeg blir så imponert når folk er "masters of their craft". Det er virkelig denne gjengen. De leker seg, shower, og samtidig spiller de helt plettfritt.

Å få se et legendarisk rockeband, men noen av verdens beste musikere boltre seg på en så intim scene var rett og slett magisk. Og det at vi ikke hadde mobiler var faktisk befriende, og gjorde at vi fikk med oss alt og virkelig var tilstede. Energien var til å ta og føle på. Det så ut som bandet koste seg på scenen også. De har fått med en ung jente i bandet på keys og. Hun var vel egentlig det eneste på scenen som så ut som 2016, resten føltes som en skikkelig throwback! :) Tidenes throwback! 

video:img4225

snapstory fra igår - aninamusic

Anbefaler å låse ned mobilen neste gang du er på konsert! ;) 

 

Jeg så et SPØKELSE!!!!!!!!

Jeg hadde session i Jim Henson studio igår, med Stephen, Natalie og Seth. Alle var ganske forsinket, så vi startet ikke før klokken fem. Jim Henson studio er et legendarisk studio i LA. Det ble byggd i 1917 av Charlie Chaplin, og i platestudio her har artister som John Lennon, The Doors, Janis Joplin, KISS, U2, The Police, Diana Ross, No Doubt, Metallica, Justin Timberlake, Rihanna, Maroon 5 etc spilt inn hits. Harry Styles jobbet faktisk i studio over oss igår. 

 

Det er alltid gøy å jobbe med den gjengen jeg jobbet med igår, de har akkurat flyttet inn i studio i Henson, så har ikke jobbet med dem der før. 

For å gå på do, må man gå ut av studio bygningen og inn i en annen bygning. Jeg visste ikke hvor det var, så Seth skulle følge meg. Idet vi runder hjørnet ser jeg noe i øyekroken. "Åh en katt.." er jeg på vei til å si, men det er ikke en katt, men en gigantisk vaskebjørn som har blåst seg opp og ser ut som den er klar til å angripe! Den står midt i den lille passasjen og sperrer veien bort til doene. Jeg snur på helen, hyler, og løper tilbake der vi kom fra. Jeg skvatt så sykt! Når vi er ute av syne for den lusker den seg avgårde, mens vi holder på å dø av latterkrampe! Skulle gjerne hatt den reaksjonen på film! 


Ca sånn så den ut...
 

Når jeg skal på do neste gang vet jeg jo hvor det er og går selv. Klokken har blitt ett på natten, og jeg holder godt utkikk etter vaskebjørner, men det er ingen i sikte. Nå jeg er på vei ned trappen til studio igjen (det er en trapp utendørs, ned fra parkeringsplassen), og åpner glassdøren, kaster jeg et blikk opp til toppen av trappen, og ser en mannsskikkelse i svart dress og med hvit skjorte som står på toppen av trappen. Jeg ble så forfjamset, for jeg hadde ikke sett eller hørt at noen gikk bak meg eller var i nærheten, og plutselig var det noen så nærme. Jeg skvatt, så jeg fortet meg inn døren, men ingen kom ned etter meg. Innenfor døren slo det meg at skikkelsen var litt "blurry", og jeg hadde jo vært helt alene på plassen. Det var et spøkelse!! Kom inn i studio og fortalte de andre hva jeg hadde opplevd. Googlet "Jim Henson Studio Ghost" og det kom opp MASSE om at studioet er haunted. Det har til og med vært "ghost hunters" TV program der og filmet. Uææææ! Snakket med en kompis idag som har hatt det studioet jeg jobbet i igår før, og han sa at han har sett spøkelser der 3 ganger!  Lurer på om det var good ol' Charlie som viste seg for meg på trappa...

video:img3889

Snapstory fra igår... 

 

Processed with VSCOcam with b1 preset

Innholdsrik kveld! Men tror vi fikk en fet låt! ;) 

Følg meg på snap- aninamusic

www.instagram.com/aninamusic
 

 

Vi kan ikke lukke øynene lengre!

Hvilken rett har mennesker til å være så grusomme mot andre levende skapninger? 

Denne dukket opp på facebookfeeden min idag, og jeg delte den der, men kjente at jeg vil dele den her også. Jeg er lei av venner som ignorerer denne type videoer og sier at de vet at det er grusomt, men de vil ikke se, de vil ikke vite, klarer ikke tenke på det. De vil ikke vite, så de ikke skal få dårlig samvittighet for å fortsette å kjøpe produktene, og støtte denne umennskelige industrien. De store selskapene som driver med dette tjener millioner på at folk ikke vil vite eller tenke på at det som ligger på tallerknen deres faktisk er et levende vesen som har blitt utsatt for tortur før det havnet der. 

 

The video the meat industry doesn't want us to see: Secret footage of hatchery shows baby chicks killed and tossed into...

Posted by Human cruelty towards other living being on Saturday, February 27, 2016

 

Kunnskap er makt. Det er så viktig å vite. Først da kan man gjøre en forskjell. Man må begynne med seg selv. Hver gang du handler på f.eks Mc.Donalds støtter du denne industrien. Om man slutter, boikotter, stiller krav, har man mulighet til å gjøre en forskjell. De vil jo bare ha pengene dine. Om de ikke får det før de endre seg, vil de endre seg.

Selv sluttet jeg å spise kjøtt og kylling i 2009. Jeg sluttet etter å ha lest en bok, "The Kind Diet" av Alicia Silverstone. Boken tar ikke bare for seg hvor forferdelige forholdene for slaktedyr er, som mange av disse skremselsvideoene folk helst ikke vil se gjør. Boken gjorde meg oppmerksom på hvordan kjøttindustrien er det største miljøsvinet av alle. Kjøttindustrien er den største kilden til våre globale miljøproblemer. Global oppvarming, vannmangel, avskoging og utryddelse av dyrearter, men ingen snakker om det! For kjøttindustrien har så mye penger og makt, så ingen snakker om det. De kjøper seg stillhet. De funder store miljøorganisasjoner, som heller fokuserer på andre årsaker til miljøproblemene vi har. 

Dere MÅ se dokumentaren "Cowspiracy" som tar opp og dette temaet. Ble ekstremt sjokkert, skuffet og inspirert da jeg så den. Utrolig bra film! 

I tillegg har kjøttindustien lurt oss til å tro at vi behøver animalsk protein for å bygge muskler, og få i oss nok næring. Det er bullshit. Det finnes bodybuilders som er veganere. Selv har jeg aldri følt meg bedre, eller vært sterkere enn etter at jeg sluttet å spise kjøtt!

0HkUxRxb0j

See the world from a different view

Jeg sier ikke at alle må bli vegetarianere eller veganere, jeg skal ikke presse mine meninger på andre, men jeg ønsker at alle skal ha kunnskap om industrien, og hva som forgår "i kulissene." Vite hva denne enorme og unaturlige etterspørselen etter kjøtt gjør med jorda vår. 

Om man vet har man mulighet til å ta bevisste valg for å gjøre det bedre. Hva med å begynne med å kutte ut kjøttprodukter noen dager i uka? 

Det er på tide å bli bevisste nå! 

Følg meg på instagram www.instagram.com/aninamusic

Snapchat - aninamusic

 

 

Kreativ session på taket

Jeg jobber mye hjemmefra, spesielt om jeg ikke er i låtskriversessions i andres studioer. Det kan bli litt kjedelig i lengden, spesielt når man bor i en by som LA, så  da Christoph spurte om jeg ville være med på en public takterrasse i WEHO var jeg ikke vanskelig å be. 

På taket av møbelbutikken Restoration Hardware ligger det altså en gigantisk offentlig takterrasseDet er loungemøbler, utepeiser, biljardbord, ping-pong bord, deilig stemning rett og slett. 

Så vi satt der noen timer og planla release av EPen. Det er mye som må på plass, selvom musikken er ferdig. Det er skikkelig frustrerende, men må jo gjøre det på best mulig måte, så folk får vite at musikken finnes...  

Processed with Rookie Cam
 

Filminnspilling

For noen uker siden var jeg på opptak for en contentfilm med Vine-stjernen Jon Paul Piques, eller bare Piques som han kaller seg i sosiale medier. Hadde en veldig morsom dag. Lenge siden jeg har vært på et filmset, og syntes det var veldig gøy å spille litt foran kamera igjen! Konsepet er at et filmcrew følger han mens han tester ut en app, der han ikke har lov til å krysse sin egen vei.. Så han må hele tiden bevege seg på nye steder, nye veier. Men en gang må det jo gå galt, og det blir jo selvfølgelig når jeg er der. :D

Her er litt bilder fra innspillingen.

Snutten er ute nå. Sjekk ut det endelige resultatet nederst! 


 

Hva synes du? Får du lyst til å teste appen? Eller å sykle rundt i gatene i LA?! :) 

Jeg ble litt hekta på sykkel jeg, tror jeg må skaffe meg en! 

Meditasjon - balsam for hjerne og sjel

Jeg tror at universet gir deg det du trenger når du trenger det, og jeg elsker når man merker at det skjer. Jeg tekstet litt med en gammel kompis, en musiker jeg har skrevet litt med tidligere, Kevin Hastings. Han er en fantastisk keyboardist, og har spilt med alt fra Rihanna til Lady Gaga, Jay Z, og nå er han i Miguel sitt band, og han er også yogalærer og veldig inne i meditasjon etc. Jeg følte meg ikke helt på topp da jeg skulle møte han, men iløpet av samtalen vår løftet han energien min og inspirerte meg, gav meg en skikkelig boost rett og slett. Vi prata masse om musikk og om livet, meditasjon og energi. Han fortalte at han har laget et 21 dagers guidet meditasjons program. 

Jeg ble så inspirert av møtet vårt, så jeg gikk hjem og sjekket det ut. Ble helt blown away over hvor bra det var! Han har helt fantastik behagelig stemme for dette! Nå har jeg begynt å meditere med programmet, og føler meg fantastisk. De første 7 episodene ligger ute gratis på hjemmesiden hans www.iamoneno.com

Oppfordrer deg til å sjekke det ut, logg av nettet og bruk 15 minutter på litt naturlig balsam for hjerne og sjel :)

Det er så lite som skal til for å ta kontroll over stress og slitsomme tanker. Jeg har som mål å klare å sette av 15 minutter om dagen til meditasjon. Det er jo ingenting egentlig, når man tenker på hvor mye tid man bruker på instagram, snap, face, lese nettaviser etc. Det er så mange tidstyver man lar stjele tiden sin, så dette bør ikke være så vanskelig å få til! :) 

rBCcRRNqxb4F


 

Piknik i parken!

Jeg vokser aldri opp, og er det noe jeg elsker, så er det å leke! Så på den dagen i året jeg faktisk kan bestemme alt, ville jeg selvfølgelig leke! 

Disket opp med bursdagspicnic i en park i Bronson Canyon / Griffith Park. Fikk låne kubb av en venninne, så med kubb, mat, drikke, masse fine venner og sekkeløp kunne ikke dagen ha blitt så mye bedre enn den ble! <3

Processed with VSCOcam with f2 preset

Squad!


Bursdagsmagi på Venice beach

For en bursdagsuke det har vært!! Ja, her i LA er det nemlig ikke bare birthday.. det er birthday week! Men la oss starte med selve dagen... 

Jeg ble vekket med frokost på sengen, omelette, juice, kake, roser, pakker og sang! Fikk til og med en rosa bursdagstiara! :) 

Mamma hadde sørget for å sende pakke i posten- fyllt med norsk sjokolade, et par fine topper, hudpleieprodukter fra ZO Medical og verdens beste kort!!! Hun skrev noe om at katten minnet henne om meg :D Haha!

Dagen ble tilbragt på vencie beach, syklende med tiara på hodet! 

Alt skal snappes! Heter aninamusic på snapchat! Add me! :) 


Det ble til og med litt tid til trening på Santa Monica Beach...


Og da jeg fant husker var dagen fullkommen! :) 
 

Etter stranden dro vi opp på Abbot Kinney, en av favorittgatene mine i LA, full av koselige restauranter og butikker. Spiste lunch på Gjelina, og brukte masse tid i diverse butikker... Så bar turen opp til Santa Monica, der jeg fikk meg en bursdags Pinkberry- verdens beste Frozen Yoghurt! (Når skal pinkberry komme til Norge?!)

Etter å ha vandret litt rundt i Santa Monica avsluttet vi kvelden på The Misfit restautant. De har sykt god mat og fantastisk service. Anbefales på det varmeste! De har masse gode og kreative vegetariske alternativer, som chickpea wraps med eple og røkte mandler (to die for!!) og kale salad med manchego, druer og quinoa. Og etter middag går de alltid rundt og deler ut verdens beste cookies med chocolate chips og sea salt. SÅÅ gode! Heldig som jeg var fikk jeg med meg en hel pose hjem siden jeg hadde bursdag! Wiiii!


Imorgen kan du lese om bursdagspikniken i Griffith Park!

 

Snapchat: aninamusic

Instagram: http://​Instagram.com/aninamusic

Når jeg våkner imorgen...

...er dette meg!! Jeg har bursdag!!!! Elsker å ha bursdag! Beste dagen i året! Har et ganske barnslig forhold til bursdag egentlig... 
Gleder meg til frokost på senga, gaver (det har allerede kommet en spennende pakke i posten fra mamma..) og best av alt, jeg får bestemme hva som skal skje! :) 

Det er meldt stålende sol og 27 varmegrader her i LA, så det blir en tur på stranden, med sykling eller rollerblading, deilig lang lunsj på en koselig restaurant, kake, fro-yo, litt titting i butikker, og forhåpentligvis drinks med noen venner på kvelden.

Følg meg på snap for å bli med på morroa! Heter aninamusic der, og det samme på instagram.

Wiiiiiii!!!!

Min favorittmusikk for tiden...


Jeg elsker spotify! I våres var jeg faktisk så heldig å bli invitert til hovedkontoret til Spotify i New York. For et sted!! Det var gigantiske kontorer, ping pong bord, 3D printere, hobbyrom, kjøleskap fulle av brus, juice, øl og godteri... De hadde til og med vendingmachines med ipader og datautstyr! 

Jeg elsker at det er så lett å finne ny musikk på spotify. Jeg følger endel spillelister som ukentlig legger ut musikk, "New Music Friday" blandt annet. Jeg har laget en spotify spilleliste med mine nye obsessions! 

Følg den gjerne! Oppdaterer ukentlig! 

https://open.spotify.com/user/122386995/playlist/3lFeXiKbPtWzDtPIJXfK6P

Hva hører du på om dagen?? 

 

 

Clowning around, Hollywood style

Ting skjer fort her i byen. Fredag ettermiddag satt jeg sminkefri i sofaen, med hårkur og joggebukse, da venninnen min Alexis sendte melding og lurte på om jeg ville bli med på en gallery opening... om 45 min... Jeg kastet meg i dusjen og ble klar på 1-2-3. 

Det viste seg å være en skikkelig red carpet event, fullt av ganske stive Hollywood-folk som prøvde å skille seg ut i mengden med alt fra gulltepper hengende nonchalant over hodet, til pupper på størrelse med genmanipulerte vannmeloner. Heldigvis finnes det også morsomme down to earth folk i denne byen. Vi traff på noen andre venner av Alexis som også var i klovnehumør. Jeg er skikkelig dårlig på å vite hvem folk er, men det viste seg at han ene spiller i "How to be single" filmen, som jeg har gledet meg lenge til å se. Han var en kjernekar, og det gjør at jeg gleder meg enda mer til å se filmen. Alexis er også skuespiller og noen av dere kjenner henne kanskje igjen fra Pitch Perfect filmene. 


Life on snapchat...Clowning around


Mickey Gooch, meg, Alexis Knapp, Krystal M Harris, Mike Hermosa

Work Work Work

Nå er det over tre år siden jeg har gitt ut noe musikk, det føles som en evighet, men selv om jeg ikke har gitt ut noe som dere har fått høre, har jeg jo hele tiden jobbet og skrevet låter. Det er mye som skal være foreberedt, som ikke egentlig handler om musikk, før man kan slipper ting.  Det er lett å tenke at det bare er å legge det ut, men det er så mye mer som kreves for å faktisk få musikken ut til folk. For å få den hørt. Nå er jeg endelig ferdig med å spille inn en ny EP, og jeg kan ikke vente med å vise dere hva jeg har laget. Skulle ønske det var ute igår, men akkurat nå jobber vi med å lage en plan på hvordan vi skal release det, hvem vi skal samarbeide med osv osv. Det er derfor ting tar litt tid. Men det er mye spennende på gang!! :) 

Jeg har satt meg som mål å få ut låtene så fort som mulig, deadline har blitt pushet og pushet og pushet, men målet er å ha noe ute senest i April, forhåpentligvis før. Men jeg skal gi de av dere som synes det er lenge til en liten smakebit før det uansett!  Er så taknemmelig for de av dere som har ventet tålmodig på nytt materiale, og vært der og støttet meg hele veien. <3  

Kastet ut hjemmefra...

Men bare for en kveld da... Det er en musikkvideoinnspilling i leiligheten (ikke min video), så jeg måtte rømme til en svensk venninne mens de filmer..

Prøver å være flink til å dele øyeblikk og tanker på instagram, så følg meg gjerne der! :) Instagram

Hot musikktips


355OG8xb-J


De fine guttene i No Sleep For Lucy, som jeg er så heldig å ha som backing band når jeg spiller live, er akkurat ferdige med innspilling av albumet sitt, og har sluppet en akustisk teaser av den nye singlen sin. Jeg er helt hekta. Har den på repeat på youtube. 

Elsker stemmen til Lukas, kunne hørt på den for alltid! :) Og låten er superfin! 

Sjekk den ut her:

-wI1gc2dfioIm not deadJeg tror det er på tide å komme seg ut av hula nå. Jeg har jo ikke akkurat vært så flink til å dele hva som skjer, og hva jeg egentlig har drevet med i det siste- iallefall ikke her på bloggen. Så jeg tenkte å vekke bloggen til liv igjen, og gi dere et innblikk i alt som foregår.

I September 2014 flyttet jeg til LA. De siste årene har jeg brukt på å skrive masse musikk, både for meg selv og andre, og da jeg kom til LA traff jeg en fantasisk produsent som jeg har jobbet intenst med det siste halvåret for å få klar en EP. Det har vært beinhardt fokus på å få ferdig disse låtene, så i høst gravde jeg meg egentlig bare ned og skrev og jobbet med å få låtene klare. Nå ser jeg lyset i enden av tunellen. Det er endel prakiske ting som må på plass først, men jeg jobber på spreng for å få ut første single så fort som mulig. :)

Og mens jeg jobber med det vil jeg gjerne dele mer fra min verden i LA med dere! Håper dere vil være med på reisen! 

XOXO A

Følg meg på snap "aninamusic"

Instagram: aninamusic

Generasjon Perfeksjon


Foto: Roy Rossovich


Kom over en "Si:Det" fra aftenposten, skrevet av en 15 år gammel jente med skoliose. Samme diagnose som jeg fikk da jeg var 14 år. Hun tar opp perfeksjonismen unge jenter utsetter seg selv og hverandre for på en utrolig fin og reflektert måte. Dette er tankene til en ung jente som har vært igjennom tøffe ting, og som skjønner hva som egentlig er viktig! <3 Jeg synes dere bør lese den. 

http://www.aftenposten.no/meninger/sid/Den-fordomte-perfeksjonismen-8326830.html

Det Emilie skriver minnet meg på min egen historie fra ungdomsskoletiden. Og de tingene jeg selv reflekterte over på den tiden. Jeg husker da jeg fikk diagnosen skoliose som fjortenåring. På den tiden var jeg vel som de fleste andre opptatt av gutter, å ha de rette merkeklærne, å prøve å passe inn, bli likt, prestere bra på skolen og i fritidsaktivitetene mine.

Det var mamma som oppdaget at noe var galt. Hun maste på at jeg måtte rette meg opp. Hun mente jeg hadde dårlig holdning. Det endte med at hun fikk danselæreren min til å se på meg, og han sendte meg videre til en fysioterapeut på toppidrettssenteret som påviste skoliose. Jeg måtte vente fire måneder på å bli diagnostisert, og i løpet av den perioden hadde kurven i ryggen forverret seg betraktelig. Jeg hadde rukket å bli 37 grader skjev.

Jeg husker fortsatt den forferdelige følelsen jeg fikk da jeg så plastkorsettet for første gang. Stort, hvitt og klumpete. Det dekket halve kroppen min.

-Dette skal du gå med 23 timer i døgnet i minst to år, sa legen. 

2 år. Resten av ungdomsskolen! Jeg var utrøstelig, og alle mine fremtidsplaner raste sammen foran meg. Mitt høyeste ønske var å bli artist, og nå ble jeg fortalt at jeg ikke kunne fortsette med dansen. Og sang var jo så og si umulig, så stramt som korsettet var. Det føltes så urettferdig. Jeg hadde aldri hørt om skoliose, og ingen i familien var kjent med det. Jeg følte meg så ensom. Hvorfor akkurat meg?

Korsettet jeg måtte gå med 23 timer i døgnet.

Jeg tilpasset meg etter hvert situasjonen med korsettet og aksepterte at jeg måtte gå med det. Jeg hadde jo ikke noe valg. Jeg visste at jeg måtte bruke korsettet for å bli bedre, og det var jo det viktigste, men jeg var fast bestemt på at det ikke skulle få hindre meg i å leve ut drømmen min. Jeg tok det av noen timer i uka for å synge og danse.

Jeg var, som de fleste andre, i en sårbar alder da jeg fikk diagnosen. Det var tøft å være fjorten år å måtte gå med lange skjørt og store gensere for å skjule korsettet. Ikke bare ble jeg presset inn i et stramt plastkorsett. Jeg ble  også tvunget til å være annerledes. Motebildet var preget av trange bukser og magekorte topper, og jeg måtte gå med store "korsettklær". Aller verst var sommeren. Det var vondt og ubehagelig varmt under korsettet. Og det var umulig å skjule det under sommerkjolen. Men jeg overlevde det også.

Denne vanskelige situasjonen gjorde faktisk at jeg vokste enormt som menneske. Jeg oppdaget at utseende ikke betyr noe i det store og hele. At de klærne du går med ikke sier noe om hvem du er. Det er det du har inni deg som betyr noe. Den energien du sender ut. Det gode du har i hjertet ditt. Jeg lærte å se andre for hvem de er, uavhengig av ytre faktorer, og jeg begynte å legge merke til andre som lett ble oversett i en overfladisk ungdomsskolehverdag. Jeg kan vel si at korsettet gav meg mer empati og forståelse for dem som er utenfor.

Etter to år kunne jeg ta det av. Ryggen hadde rettet seg en del, og operasjon var ikke lenger noe tema. Jeg kunne leve med skjevheten.

I dag lever jeg drømmen min. Den største kurven min er på rundt 30 grader, så jeg er jo fortsatt ganske skjev, men skoliosen stoppet meg ikke. Den gjorde meg bare sterkere. Mer fokusert på det som er viktig. Det er ingenting jeg heller ønsker meg, enn en rett og frisk rygg. Samtidig er jeg takknemlig for det jeg har lært av å ha skoliose, og av korsettbehandlingen.

Min leveregel er at all motgang vi møter er med på å hjelpe oss videre på den veien vi skal gå. Den er med på å forme oss som menneske. Det kan være vanskelig å se fremover når man er midt oppi en situasjon som føles urettferdig og som man ikke ønsker. Men jeg tror at det er en sannhet i ordtaket:  "What doesn´t kill you makes you stronger."

Og jeg tror at det er veldig viktig at unge jenter idag slutter å legge sykelig press på seg selv til å være så himla perfekte. Hva er egentlig perfekt? Hva er det som gjør deg lykkelig? Er det å fylle leppene med restylane? Å ta den perfekte selfien? Få mange likes på insta? Ha en Louis Vuitton veske? En kjole til 8000 den ene kvelden det er skoleball, som du aldri skal bruke igjen? Hvem husker hva de hadde på seg på skoleballet i fjor, eller hva noen andre hadde på seg? Hvor viktig er det egentlig? Jeg håper vi kan vende fokus til egenverd, til selvfølelse, til enkeltmenneskets unikhet. Vi er unike, og det er det som er flott. Fokuser på det du liker og det du drømmer om, uten å tenke på hva som gjør venninnen din lykkelig, eller hva "alle andre" gjør og synes. La oss slutte å prøve å finne feil hos andre. La oss fokusere på det som er bra. På at vi er friske. På alle mulighetene vi har. La oss bygge hverandre opp. Da vil vi få det så mye bedre.  XOXO A

Følg meg på snap "aninamusic"

Instagram: aninamusic

Spiller live i sommer

Jeg skal spille et par konserter i Norge i sommer! 

Onsdag 15/7 klokken 19.00 spiller jeg på Quality Hotell Holmsbu s Onsdagsgrill, (det kan være lurt å bestille bord på forhånd Tel: 32799000)

Torsdag 16/7 klokken 19.00 spiller jeg på Rødtangen camping

Begge stedene ligger på Holmsbu, som ligger ca 40 min å kjøre fra Oslo. 

 

Jeg tar med meg mine musikere, Christian og Lukas og spiller akustisk, med en blanding av egne låter pluss noen coverlåter. Tenkter også at det muligens blir et par smakebiter på nye låter som ikke er sluppet enda.. 

 

Har du noen forslag til cover-låter jeg bør spille? Kom gjerne med ønsker og forslag.

Her er noen bilder fra vi var på Holmsbu ifjor sommer...Her er en akustisk cover vi gjorde av Applause med Lady Gaga. Denne dukker sannsynligvis opp i settet..shP6qlBtsz8

 

Gleder meg masse! Håper å se noen av dere der!!